Jonas Bjerre til EM i Serbien

Ivanchuk(?) græmmer sig, eller også er han bare faldet i søvn eller leger gemmeleg med modstanderen.
Foto: Fra EM2023’s officielle hjemmeside.

I går, fredag d. 3/3 startede årets individuelle EM i den serbiske by Vrnjacka Banja. To danskere er udtaget, nemlig Jonas i den åbne række og Ellen Fredericia hos damerne. Begge spiller 11 runders schweizer, og Jonas er seedet 36 af de 484(!) deltagere i åben række, og han startede med de sorte brikker mod den kroatiske IM Goran Todorovic. Det blev til en sikker pind til vores unge helt; tjek Todorovic-Bjerre.

I anden runde venter polakken Jakub Seemann. Følg med på Chess24 fra lørdag kl. 15 dansk tid.

Partiet endte remis, efter at Jonas havde stor fordel omkring træk 31-35. Desværre fandt vor mand ikke den bedste fortsættelse, og det hele fes ud i et par halve. Søndagens modstander bliver russeren Mikhail Bryakin, der stiller op under FIDEs flag. FIDE er en af flere verdensorganisationer, der ikke kan se det forkerte i at invadere Ukraine. Det er vi så andre, der godt kan.

Spilstart er (igen) kl. 15 dansk/lokal tid, så tjek Bryakin-Bjerre, selvom partiet et par timer før spilstart står som remis. Mystisk. Partiet blev senere remis, efter at Jonas havde haft en vis fordel omkring træk 23, men ikke tilstrækkeligt til at vinde. 4. rude spilles mandag kl. 15.

Turneringens officielle hjemmeside: https://eicc2023.com/. Det bemærkes her, at Skanderborg faktisk har tre andre spillere med til EM: 2 x GM Svane og IM Pajeken. De stiller alle op for Tyskland, men sammen med Jonas fravær kan det desværre mærkes helt oppe i Aarhus, hvor Ligaholdet skal forsøge at forsvare førstepladsen mod nedrykningskandidaten Nordre. Desværre uden live-sending, og sørme om ikke bundholdet Nordre tog sæsonens eneste sejr ved at vinde over de svækkede skanderborgere 4½-3½. Vi var dog ikke mere svækkede, end at ELO stemte på skanderborsk sejr, men den gik desværre ikke. Surt show, om end vores drenge stadig fører. Bare lidt mindre oerbevisende end for 24 timer siden.

Views All Time
Views All Time
415
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer