EM i Serbien slut

Der tænkes dybe tanker i partiet mos Frederik Svane.
Foto fra turneringens hjemmeside: https://eicc2023.com/img/round-11/

.
Som man kan læse på bl.a. skak.dk, spillede Jonas Bjerre en glimrende turnering til EM i Vrnjacka Banja. Det tog lidt tid for Jonas for alvor at komme ud af starthullerne (+1, 3= efter fire runder), men så gik et tjep – endda mod stadigt sigende modstand. 3½/4 i runderne 5-8, inden kæden knækkede mod det unge, russiske stjerneskud, Esipenko.

FIDE har på mystisk vis ikke nogen hæmninger i retning af at invitere repræsentanter fra en aggressiv besættelsesmagt til officielle begivenheder. Javel. Tyskland var jo også med til skak-OL i Buenos Aires i 1939, men alligevel……. Verden burde være blevet klogere, men FIDE har jo stadig en russisk præsident, endda valgt med nærmest sovjetiske stemmeprocenter.

I næstsidste runde fik Jonas endnu en pind mod en stærk armener (og de er altid stærke), og i sidste runde ventede et rent skanderborgopgør(!), Frederik Svane-Jonas Bjerre. Partiet blev en meget korrekt remis uden gevinstchancer for nogen af spillerne, så begge endte på 7½/11 i et bunkebryllup i placeringerne fra 16 til 45. På korrektion fik Frederik en flot 18.-plads. Bror Rasmus endte som nr. 29, og Jonas som nr. 38 = ca. som Dr. Elo havde forventet.

Top 23 er kvalificeret til den kommende World Cup. Heldigvis kvalificerede Jonas sig allerede ved EM i 2022. Rasmus er vist også præ-kvalificeret, og nu sluttede lillebror Frederik sig til flokken.

Partiet Svane-Bjerre

Artikel på skak.dk

Views All Time
Views All Time
289
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer