Mere malurt til DM

Jonas Bjerre i kamp for Skanderborgs 1.-hold, her mod Brønshøjs Tiger Hillarp-Persson.

.
Det gik bare slet ikke for Jonas Bjerre i påskeweekenden. Lørdag måtte han se alle gevinstforsøg mod Nikolaj Borge fordufte som statskassen under en cubansk finansminister. Nikolaj greb chancen, da den opstod og kørte hele pointet hjem ved præcist spil.

Men ulykkerne stoppede ikke dér, for søndag gik det helt skævt i det direkte showdown mod den førende Boris Chatalbashev. Boris var efter lørdagebs resultater ½ pt. foran, så Jonas skulle vinde for at snuppe titlen. I kommentatorrummet gættede Boe & Skytte på 50-50 for gevinst kontra remis. Tab var der ingen, der anå som en mulighed..

Med de hvide blev Jonas udsat for Boris’ accelereret drage (hand tredje ved DM), men kunne ikke vride nogen særlig fordel ud af stillingen. Men Jonas skulle jo vinde, og set fra sidelinjen lignede især Sd1 et ukorrekt forsøg på at plumre vandene. Desværre holdt Boris hovedet koldt og halede hele pointet i hus til en overraskende sikker førsteplads (og DM), mens Jonas efter to nuller i træk måtte tage til takke med en delt bronze med Allan Stig. Sølvet gik til Thybo efter endnu en gevinst i dag. Hans spurt på 4½/5 har været imponerende.

Filip sluttede ikke overraskende med en halv mod feltets største remiskonge, Schandorff. Partiet kom vist aldrig over remisgrænsen, og ingen af spillerne kunne nå andet end lidt ekstra ære – og for Filip undgå sidstepladsen. Den blev besat af ex-DM Haubro og Viktor Haarmark på deling.
.

Jonas BjerreBoris Chatalbashev0-1
Filip Boe OlsenLars Schandorff½-½
Jesper ThyboJacob Aagaard1-0
Allan Stig RasmussenViktor Haarmark1-0
Martin HaubroNikolaj Borge0-1
Resultaterne fra DMs 9. runde (søndag) ved DM 2023.

.

1Boris Chatalbashev
2Jesper Thybo
3-4Allan Stig Rasmussen6
3-4Jonas Bjerre6
5-6Nikolaj Borge4
5-6Lars Schandorff4
7-8Jacob Aagaard3
7-8Filip Boe Olsen3
9-10Viktor Haarmark
9-10Martin Haubro
Slutstillingen ved DM 2023. Feltet blev nærmest delt i to, hvor de fire øverste spillede om DM, mens de andre spillede en lidt anden turnering. Den ret klare slutstiling lyver i øvrigt lidt om de mange dramaer undervejs.

.
Den kedelige turneringstabel.

Views All Time
Views All Time
253
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer