Fuld kraft frem i Astana – og så fire halve

Stillingen i 8. parti efter Nepos De8-h8. Ifølge Stockfish har hvid en tyk gevinst med 26. Td3 med truslen Th3 og besættelse af h-linjen.

.
Det går lystigt for sig i Kasakhstans hovedstad i det, man med lidt frækhed kan kalde “de næstbedstes kamp om æren at kalde sig den bedste – uden at være det.” Men selvom Mester Carlsen har trukket sig, er der masser af drama og tjubangskak i øst.

Efter tre hvide gevinster i partierne 4-6 fortsatte Nepo den hvide serie i 7. parti, da Ding kludrede i tidnøden og på tre træk forvandlede en helt lige stilling til +5 i Nepos favør. Fire hvide på stribe og surt show for kineseren. Det er svært at se, at den ellers solide Ding for få år siden havde verdensrekorden i flest konsekutive partier uden tab. Noget med 100+ partier, en rekord der dog senere er slået af Carlsen.

I 8. parti havde Ding de så hvide og fik en fin stilling (diagrammet), men fandt ikke gevinsten og måtte nøjes med den halve. Han synes af uvisse årsager at være svagere end Nepo under pres. Først en blunder i tidnøden (7.) og siden en misset gevinst (8.). Det står derfor 4½-3½ til Nepo, men det kunne sagtens have været til Ding.

Fredag (d. 21.) var tiden kommet til 9. parti, og det blev (igen) en ret korrekt remis uden de store, missede chancer. Det var første gang i matchen, hvor der kom to halve efter hinanden. Tjek HÉR. Og sørme om ikke striben af halve blev forlænget med ét parti, da søndagens 10. parti blev en ret korrekt og fejlfri affære, uden at nogen af spillerne på noget tidspunkt havde mere end en mikroskopisk fordel.
.

Forløbet i VM-matchen til og med 10. parti. Tegning lånt fra chess24.com. Klik på billeder for bedre opløsning.

.
11. parti blev endnu en udramatisk remis (fire på stribe) – tjek HÉR. Der resterer tre partier. Tiden arbejder for den førende Nepo, men Ding har hvid i to af de tre partier. Toget kører igen med 12. parti mandag kl. 11, dansk tid.

Views All Time
Views All Time
171
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer