Jonas Bjerre udelt vinder i Havana!

Forsiden til Capa Memorial (56. gang!).

.
Sørme så, om ikke det lykkedes unge Jonas at sejle alene i mål i den stærke 10-mands GM-turnering i Havana, Cuba. Han har gennem hele turneringen spillet sikkert og effektivt og sejrede med den flotte score 7/9. Det giver en ratingfremgang på hele 22 ELO og en præstationsrating på sindssyge 2796!

Før sidste runde lå Jonas og brasilianske Fier helt lige med 6/8, og Jonas skulle med de sorte møde den anden skanderborgspiller: Super stærke Rasmus Svane. Det blev nok remis, men det skete ikke. Jonas spillede sin chance og endte med at tage hele pointet. Fier derimod måtte lægge en halv hos Cubas Miranda Mesa, og så havde jonas sgu vundet turneringen som den kun anden dansker (efter Larsen i 67) og blev dermed en del af en flot, flot kongerække, der inkluderer bl.a. Najdorf, Korchnoi, Ulf Andersson, Smyslov, Miles, Leko og Ivanchuk – og nu Bjerre. Nok den smukkeste turneringssejr i hele hans korte karriere.

Rasmus blev delt 4-7 med 4½/9.

Officiel website

Svane-Bjerre (desværre med en del udfald, så partiet er ikke noteret færdigt. Det kommer nok en dag)

Artikel på skak.dk

Views All Time
Views All Time
188
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer