SMUKskak 2023, dag 2 + fotos

Den nu førende spiller, Jakob Pajeken (Tyskland) vinder her i 2. rd. over vor lokale helt Nikolai V. Pedersen. Foto: CQJ.

.
Heller ikke i 2. runde var der udpræget vilje til at ryge fredspiber. Jo, der var da to remiser i dag søndag, men pga. sofiareglen (ingen remiser før træk 30) var de bestemt ikke tale om datidens kedelige “stormesterremiser”. Fx i partiet Nagy-Boe, hvor Filip ofrede en officer for et par bønder. Det blev til tre af slagsen, indtil man tog remis i træk 32. God underholdning.

Kassa Korley oplevede vi sidste år som yderst farverig – både på og udenfor brættet, og han fik sat en slagfærdig “pause” for tyske Marius Fromms IM-ambitioner. Korley har nu 1½/2 (GM-kravet er 6½/9), mens Fromm har 1/2. IM-normen for ham er 5/9 – bestemt ikke umuligt at nå.

En anden IM-kandidat er Jens Ramsdal, men hans drømme har fået et par skud under vandlinjen. I dag var det en effektiv Jesper Thybo, der levede op til favoritværdigheden og skovlede hele pointet til Hillerød, hvor han næste år vil være en del af et superambitiøst hold med kurs mod DM-titlen.

Canadiske Raja Panjwani forsøgte længe mod Rozentalis, men den litauiske GM var mest effektiv og endte med at score hele pointet.

Lørdag scorede Jakob Pajeken sit første point, og i dag indkasserede han nr. 2 til 2/2. På liveskak.dk ser partiet langt fra afgjort ud (i min optik), men pointet havnede hos tyskeren. Det ufuldstændige parti har efter sigende noget med bøvl med spillernes notation. Der fulgte en protest, hvorefter TL afgjorde sagen, og afgørelsen blev en bolle til Nikolai V. P. Ikke overraskende er TL’s dom blevet indklaget.

Indtil dette afklares, er Pajeken nu alene i spidsen med 2/2, mens Korley, Rozentalis og Thybo ligger lige efter med 1½. Tre spillere har 1/2, Panjwani har ½/2, og Nikolai V. P. og Jens Ramsdal har begge 0. Det bliver de ikke ved med begge to, da de skal mødes mandag.

Dagens partier (2. rd.) ses HÉR.

Partierne fra 1. rd.: HÉR.

Stillingen.

.

Og dagens fotos – alle ved CQJ. Klik på hvert billede (to gange på en PC) for at få en bedre opløsning. Og så må I leve med, at der ikke kommer billeder fra i morgen. Men tirsdag er jeg på pletten igen.
.

Views All Time
Views All Time
375
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer