Skanderborg III mod Aarhus Skolerne III den 31.10.2023

Tak til Jesper Pallesen for dette fine referat.

Resultat: Skanderborg 7 Aarhus Skolerne 1

Århus Skolerne kunne ikke mønstre fuldt hold da kun syv spillere mødte til start, hvorfor undertegnede fik æren af at skrive referat. Først færdig var Morten, hvor de enedes om remis efter 14 træk, i en vel nok lige stilling. Peter Wheadon fulgte kort tid efter med et vundet parti med de hvide brikker. Det så ellers ret lige ud et stykke henne i partiet, men pludselig var partiet slut. Jeg så ikke de afgørende træk. men i hvert fald var endnu et point i hus til Skanderborg.

Allans parti med de sorte brikker var meget underholdende. Aarhus manden kastede alt hvad han havde imod sorts stilling, gav en løber for tre bønder og fik farligt angreb. Allan måtte forsvare en åben kongestilling og det gjorde han godt. Fik efterhånden overtaget og kørte sejren sikkert hjem.

Poul Nørgaard havde sort i et parti der vel ikke kom meget ud over remis grænsen, og sluttede da også naturligt med deling af point. Formanden (Torkild) førte de hvide brikker til gevinst i en solid indsats, hvor hvid pressede hårdt på. Sort var til sidst trykket helt tilbage og manglede modspil, og måtte til sidst opgive.

Næstsidste parti der var færdigt var Niels Christians, på 2. bræt med de hvide brikker. Det var vel temmelig lige igennem det meste af partiet, men til slut fik hvid lavet nogle gode afbytninger, således at Niels Christian spillede med tårn plus et par ekstra bønder på dronningefløjen imod to springere. Disse springere havde hvid godt styr på, og kunne sætte det afgørende stød ind ved at afbytte sit tårn for en af springerne, som tvang sort til at slå tårnet med sin sidste springer, hvorved fribonden i a-linien kunne løbe i mål. Inden da opgav sort.

Sidste parti sluttede med sejr til Bjarne Tornbjerg med sort i en Pirc. Et langt og lige parti, hvor sort til sidst fik afgjort partiet til sin fordel. 

Alt i alt en solid præstation af Skanderborgholdet. 7-1 Referent Jesper Pallesen

Views All Time
Views All Time
243
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer