Colin

Skanderborg II 2½ – Viby 5½

Divisionsholdet havde klarede sig virkelig godt de første 3 runder, og var i spidsen med Viby som nummer 2. Trods hjemmebane fordel viste vi godt, dagens runde vil være en svær kamp mod en af favoritterne. Igen uden top mand Klaus, som er udlånt til førsteholdet på ubestemt tid, i stedet havde vi Antonio tilbage.

Læs resten

Skanderborg spillere har været aktiv

Mellem jul og nytår var der Silkeborgs hurtigskakturnering i de smukke omgivelser ved søen. Der var godt 90 deltager, og her Kai vandt Basis med 5½/7.

Læs mere

Allan spillede i basis 2 og opnået 2/7. Bjarne R var i basis 3 og fik en fin 6 plads med 4½/7, Vibeke var også med i denne gruppe og sluttede længere ned i tabellen.

Se turneringstavlerne her.

Den 7. januar var der så Hernings “året første træk”/hurtigskakturnering. Der var godt 80 deltagere, og her kom 5 spillere fra Skanderborg. Denne hyggelig turnering ved skolen havde en dejlig ro og god atmosfære, samt velorganiseret.

Jan Rode spillede med i Mester 1 og fik en super 4. plads med 4/7, Colin havde en god dag og fik 2. pladsen i basis 1 med 5/7, hvor Kai i samme gruppe ikke kunne finde den gode form fra Silkeborg og endte på 2 point.

Bjarne og Vibeke var begge i aktion igen, Bjarne i Basis 4 endte på 2/7 og Vibeke i basis 6 fik 3/7.

Dagen endt endnu bedre da Westham vandt 1-0 over Brentford.

Skanderborg II 4,5 Evans II 3,5

Med 2 sejr i 2 kampe, var holdkaptajn sulten efter en sejr til mod vores venner fra Vejle. Desværre var der en del afbud, men reserverne har klarede sig helt ekstremt, så var Colin optimistisk, trods for vores forventet score.

Hold leder Colin igen var første færdig. En lille fordel i starten forsvandt og der var fred på brættet.

Læs resten

Varde 1½ – Skanderborg II 6½

For 14 dage siden var klubbens hold i 2. division underratede mod Kolding og spillede 4-4. I weekenden skulle et stærk hold tage den lang tur til Varde, som favoritter.

Efter en lille spadseretur rundt I området, gik vi ind i skolens lokaler, som desværre var ret koldt, men der skal spares på energien, til gengæld ville Skanderborg drengene ikke spare på energien, de ville vinde stort.

Læs resten

Springeren – Skanderborg II 4-4

Vi havde 2 afbud til søndagens kamp i Kolding, og mange af vores fast reserver kunne ikke. Men jeg var heldig at både Bjarne og Torben ville tage turen til Kolding. Dette viste sig meget afgørende!

Holdleder var først færdig. Rent teori i en Fransk Tarrasch som aldrig kom over remis grænsen. Jan Rode fik en svær opgave som hvid mod Attila i en Dragen, en giftig kombi vandt tårn for Springer og derefter partiet.

Læs resten

Tæt kamp på Djurs

Jonas havde samlede et godt hold , da Skanderborg 3 skulle kører den lang tur til Hornslet til at møde Syddjurs 1 i 6. HK gruppe 1. Vores andet hold spillede i denne række sidste år, så vi vist det vil være kamp skak.
Vores ny ung hold leder Jonas sørgede for at gik op og alle kom frem, man bruger mange ressourcer og ens koncentration bliver forstyrrede, især når kun 3 spillere var klar da kampen skulle startes.
Jonas tabt en officer rimelig hurtige og trods ihærdige forsøg var slaget tabt.

Kim fik Willy virkelig til at tænke, og i en kompleks stilling, spillede Kim præcis og fik hele pointet.
Poul havde også godt styre på sin modstander og vandt i fin stil.
Niels Christian stod som normalt ret skidt i åbning, men midt spille passer ham bedst og lige pludselig kom endnu et point i huset.
Vores helt ny mand Bertram havde et hårdt parti mod Andrea, som kendt sin teori ret godt i Scotch. Bertram fik sin konge mast op ved sin tårn og må opgive til sidste.
Både Colin og Jackie stod klart bedst. Colin pressede Henrik i hele parti, men i tidsnøden tog den forkert beslutning så remis kunne ikke undgås.
Morten lavede en fodfejl i sin London, hvor modstanderen havde initiativet. Morten offerede en bonde for en aktiv dronning, som desværre ikke gav det man har håbede på og brugt alt for meget tid til at finde gode træk, og tabt partiet.
Vores sidste mand færdig var Jackie som trods den gode stilling mod Claus , kunne ikke finde en vej igennem og endt som remis.
Så et lille nederlag 4½-3½, var godkendt, trods for vi burde har vundet.

Vigtigt 5½-2½ sejr over Kjellerup

I Søndags kørte vi på sneglatte veje til Kjellerup. Turen fra Skanderborg var temmelig farlig og langsom, mange biler var kørt i grøften, så forsigtig kørsel betød 20 minutters forsinkelse. Vores vært var venlig og forstående, så lidt før 12:30 gik vi i gang.

Kristian på første bræt fik en bonde i midtspillet, som var nok til at køre sejren hjem. Jan Rode fik ikke meget plads for sin brikker og blev lukket godt ind af sin modstander. En remis var nok den eneste mulighed. Det var godt at se Peter G på bræt 3, som åbenbart ikke havde glemt hvordan man spiller, da han lige pludselig kom smilede ud af lokalet. Tavs fik et lille pres med sin dronning som så lovende ud, men den kom aldrig over remis grænsen. Kai ofrede en bonde mod sorts konge stilling og bankede sin modstander totalt sammen. Colin fik en dårlig stilling ret hurtige og skulle kæmpe hele tiden. Efter mange komplikationer endte partiet remis. Peter W fik en fin stilling og angreb sorts konge med alt, sort spillede lidt usikker og Peter slog til. Christian fik en lige stilling med de sorte brikker, men en fejl gav hvid mere plads og desværre hele pointet.

Sejren var vigtigt da gruppen er så tæt, alle slog hinanden. Vi ligger fint, men alle kampene skal vindes, lige nu kan alle ryk op eller ned, spændende.

Colin

Skanderborg lll – Viby ll 5½-2½

Skanderborg startede godt i A rækken i tirsdags, da de vandt sikkert over Viby.

Holdet var stærkere på næsten alle brætter, så en stor sejr var forventet, men så nemt er det ikke. På første bræt var Morten sort og fik aldrig plads for sin brikker, i en lidt dårligere stilling tog han remis.

Læs resten

Skanderborg ll – Evans ll -3-5

Divsion 2 holdet kom i gang i går mod et stærk mandskab fra Evans i Vejle.

Vi havde 5 afbud til kampen, så vi vidst at det vil være en svær opgave. Bjarne T set kampen i gang og Kell sikret god forplejning hele dagen. Første færdig var Colin, jeg har mødte Zijad 2 gange før, som begge endt remis, denne gang  håbede jeg for lidt mere fordel i åbningen, men jeg var forsigtige og spillede og risici. Så en halv point kom på tavlen.

Kim og Christian parti var meget spændende, hvor alt kunne sket, desværre stod Kim’s kong midt på brættet og han må ned. Kristian spillede et flot parti mod Maxim, et vandvittig Siciliansk hvor Maxim spillede forkert og blev kørte over.

Læs resten

Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer