Grus i Riga-maskinen + update

Den førende Alireza Firouzja

.
Det startede jo godt for unge Jonas i den stort anlagte FIDE Grand Swiss i Riga, og det kulminerede med en smuk sejr over den indiske GM Adhiban (se tidligere indlæg). Desværre skulle gevinsten vise sig at være et lidt tidligt klimaks, for siden da er det desværre gået den gale vej.

For at gøre en lang historie ultrakort endte runderne 5 til 7 med en god, gammeldags “lang rokade”: tre nederlag på stribe (0-0-0) til Anton Guijarro (Spanien), Hans Niemann (USA) og Durarbayli (Armenien). Det sidste parti endda efter tirsdagens fridag, men hvilet udrettede desværre ingen mirakler.

I 8. møder Jonas som hvid den kazakhiske GM Jumabayev. De starter som altid kl. 13, og partiet kan følges HER.

Helt oppe i toppen er iransk-franske Alireza Firouzja (17 år!, billedet) fortsat med, hvor det er rigtig sjovt. Med 5½/7 er han alene i spidsen foran MVL (F), Sasikiran (Ind.) og gamle Shirov (Spanien), som kan endnu. Den trio har alle 5/7. På 4½ finder vi et kæmpe felt med bl.a. svenske Nils Grandelius. Han får i 8. fornøjelsen af de hvide mod Fabiano Caruana, mens Firouzja klasker sammen med med indiske Sasikiran.

Firouzja-Sasikiran følges HÉR. Alle andre partier kan findes ved at scrolle op og ned i bunden af siden.

Seneste officielle rundeberetning fra turneringens hjemmeside findes HÉR.

Runderapport hos ChessBase.

.

Turneringen kører som sagt over 11 runder, og efter torsdagens tørn mangler kun tre. Der er fortsat er hav af spillere, der kan lægge billet ind på både de gode præmier og de to pladser i næste kandidatcyklus.


.
********** Update **********
.

Det lykkedes heldigvis Jonas at stoppe blødningen og spille en rimeligt sikker remis i 8. rd.

Øverst vandt Firouzja igen, mens Grandelius måtte ned mod Caruana. Firouzja fører nu med 6½/8 og et helt point ned til forfølgerne. Ret imponerende i en open, så mon ikke han holder hele vejen med tre remiser i 9.-11.??

Fredag bliver vi vidne til en slags nyklassiker, nemlig topopgøret Caruana-Firouzja – den måske sidste chance for feltet for at stoppe den iranske komet. Jonas har i den anden ende af skalaen sort mod Egyptens Adly. Blandt andre, interresante opgør skal spanske Anton Guijarro, der jo var slem ved Jonas for et par dage siden, skal op mod franske MVL. Begge har 5½ på en flerdelt andenplands.

Alle partier starter kl. 13, jysk tid. Brug et af C24-linksene ovenfor.

Views All Time
Views All Time
696
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer