Hold-EM dag 3: DK-Slovakiet 1-3 + update

Dagens helt, Jonas Bjerre, havnede ganske vist i et slutspil med uligefarvede løbere, men så mindes man Larsens ord om, at den slags ikke nødvendigvis er remis, når der er andre officerer på brættet. Hvid fik byttet tårne og ryddet op på D-fløjen og vandt ret let.

.
På papiret skulle Slovakiet været en nogenlunde overkommelig modstander og i snit 100 ELO lavere end Danmark. Men særligt samarbejdsvillige var slovakkerne ikke – især ikke i øverste del, hvor Mads Andersen spillede noget, der i min optik så meget mystisk ud. Sort fik hurtigt udlignet og endda fordel, og den fordel blev til sidst så stor, at vore topmand for anden dag i træk måtte opgive ved udsigten til stort blodtab. Surt.

Partierne sluttede oppefra, og fem minutter efter Mads’ nederlag lykkedes det ellers meget formstærke Jesper Thybo at smide et par bønder i en ret lige stilling, og snart efter var han moden til at kapitulere. 2-0 til fjenden.

Jonas havde længe en lige eller svagt fordelagtig stilling, indtil modstanderen kvajede sig, og så blev hele pointet kørt hjem til Danmark i et slutspil med uligefravede løbere. Men hvad gør det, når man har tre bønder i overskud? Nu kun 2-1 til fjenden, og holdchef Sune skulle så “bare” vinde til en udligning. Desværre stod han udpræget næstbedst gennem en stor del af partiet og endte også med at måtte kaste håndklædet i ringen efter et langt slutspil med T+S til hver og et par danske bønder i undervægt. Tjek selv HER.

Facit: En noget kedelig og let uventet slovakisk sejr på 3-1.Der skåles sandsynligvis godt i vodka og slivovich i den slovakiske lejr, mens danskerne umuligt kan være tilfrdese med nederlaget. Der venter formentlig en del selvransagelse inden morgendagens kamp , men man må gætte på, at Jonas (2/2) spiller igen, men at Mads efter tre runder og tab i 2. og 3. runde nok har lyst til et pusterum. Vi er klogere i morgen kl. 15 til 4. rd.

Dagens partier kan ses HER.

Morgendagens parringerne kan ses på Chess-Results, når de er lavet.

.
UPDATE: Det blev Sverige, vi får fornøjelsen af, og brætparringerne er søreme også klar. Sune Berg satte sig selv af holdet, så opstillingen ser ud som sådan: Mads, Thybo, Jonas og Allan. Mads og Jonas har begge de hvide. Svenskerne har ikke deres normale topmand, Nils Grandelius, med til EM, så Mads får på toppen fornøjelsen af Tiger Hilarp-Persson (2528). Jonas skal møde Linus Johansson (2479).

Oppe i toppen mødes de to eneste max-hold, Ungarn og Azerbaijan. Ungarn slog lidt overraskende Frankrig i 3. rd., om end den nye franske førstemand, Firouzja, gjorde hvad han kunne for at nå verdenstoppen. Han vandt fint på 1.-brættet og har nu 2½/3 – og efter sigende en live-4.-plads på verdensranglisten.

Views All Time
Views All Time
285
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer