Hold-EM, 4. rd.: DK-Sverige 3-1

Det danske landshold ifølge DSU’s FaceBook-side. Fra venstre: Jonas, Allan Stig, Mads, Sune Berg og Jesper Thybo.

.
Gårsdagens slovakiske dukkert var ikke sjov – 1-3 mod et hold, hvor det unge danske hold faktisk var moderat favorit. Øv, altså, men den slags nederlag skal jo helst hævnes ved førstkommende lejlighed. Og det var i dag mod Sverige.

Holdchef Sune havde sat sig selv af holdet efter en kedelig indsats mod slovakkerne, så dagens gladiatorer var:
Mads A., Jesper Thybo, Jonas Bjerre og Allan Stig, som skulle slås mod svenskerne, der (heldigvis) ikke havde deres suveræne topspiller, Nils Grandelius (= “Gargamel”) med til EM.

De to øverste partier (Mads-Tiger og Blomkvist-Thybo) kom vist aldrig over remisgrænsen og gav to halve, men på 3.-brættet fortsatte Jonas sin smukke 2/2-stime med en overbevisende sejr over Linus Johansson til nu 3/3. Meget imponerende af den 17-årige knægt. Han har ifølge Chess-Results.com den bedste præstationsrating af alle på 3.-brættet og den tredjebedste af ALLE spillere ved EM. 3325 siger Jonas’ præstations-ELO! Sådan lidt astronomisk kan man mene, og det er kun godt.

På 4. lykkedes det Allan Stig at forvandle en mindre fordel til en stor fordel og et slutspil med en kvalitet mere. Desværre blev der byttet lidt meget træ af, og det var lige ved, at svenskeren kunne lave et uindtageligt fort. Men tiden trykkede, og Allan fik slidt sin modstander op til dagens anden, danske gevinst.

Dagens dansk-svenske partier kan ses HER.

Morgendagens parringer kan ses på Chess-Results, og det ses, at Danmark møder Tyrkiet – en stærk modstander, der absolut ikke skal undervurderes. Danmark stiller op som mod Sverige: Mads, Thybo, Jonas og Allan. Sune tror vist ikke meget på sig selv.

I toppen er spillede Ungarn og Azerbaijan 2-2 i dag, så der er ikke flere hold med max matchpoints. I morgen mødes de to topratede hold Azerbaijan og Rusland og Spanien-Ungarn.

Individuelt er det mest interessante måske Armenien-Frankrig, for på 1. får vi mødet mellem Gabriel Sargissian (3/3 og p.t. den bedste præstationsrating af alle) og kometen Alireza Firouzja, som p.t. har 3½/4 og på “live-rating” lige er strøget ind som nr. 4 i verden. Oveni er han just kvalificeret til Kandidaten 2022 og mit eget bedste bud på næste VM-udfordrer.

Så skal vi liiiiiige se, hvem der er regerende mester til den tid. Det ved vi medio december i år.

Views All Time
Views All Time
172
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer