Carlsen – Nepomniachtchi: 2-0 !!!

Mester Magnus er nu TO points foran udfordreren Nepo, som nok bliver nødt til at bruge fridagen (mandag) på at grave en skarp variant frem. Remiser er bare ikke nok, og Nepo har ikke haft let ved at bore sig gennem Carlsens spanier. Kanske det er tid til d4 eller c4?.

.
Søreme så. Fredagens gigantparti blev ikke den eneste gevinst i matchen, for her søndag satte Carlsen endnu et velrettet stød ind og bragtesig foran med to points. Stillingen er nu 5-3 efter otte partier, hvilket vil sige, at Carlsen “bare” skal have 2½/6 for at vinde. 2/6 giver omkamp.

I dagens parti var vi tilbage i russisk (som alle Nepos sorte, undtagen 6. parti), og alt så meget balanceret ud, indtil Nepo lavede en bøf i træk 21. Carlsen fulgte straks op med en generende skak på a3 og bondegevinst. Til sidst havde vi D + 4B mod D + 2B, og da Neo løb tør for skaktrusler, opgav han. Kun 46 træk – 90 mindre end giganten i 6. parti. Til pressekonferencen blev Nepo spurgt om tankerne efter partiet, og han undskyldte ligefrem sit ringe spil.

Tjek selv HÉR.

Views All Time
Views All Time
194
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer