DM i Svendborg – 4. rd.

Jonas Bjerrevs.Carsten Høi1-0
Jesper Thybovs.Lars Schandorff1-0
Martin Percivaldivs.Filip Boe1-0
Bjørn Ochsnervs.Jacob Sylvan1-0
Martin Haubrovs.Nikolaj Borge1-0

.
Det er surt at være sort, er der mange, der mener. Statistisk set er ulempen dog ret lille – bare ikke i den danske Landsholdklasse, hvor dagens fem partier gav scoren 5-0! Sammenlagt har hvid i de fire runder vundet 14, mens sort har vundet…… 1, og det var Filip-Haubro. Remiser? Fem sammenlagt – på fire runder. Ikke dårligt.

Lidt oppefra spillede Jonas meget overbevisende ssom hvid i en kongeinder den meget erfarne mod GM Høi. Undervejs blev hvids dame byttet af mod to sorte tårne, og en fribonde i c-linjen beseglede gevinste. Flot spil af Jonas, og da Carsten plejer at være meget rosende på FB overfor sine besejrere, skulle det ikke undre, om Jonas bliver skamrost i aften.

Den førende Thybo spillede en rodet dronninginder mod fjerde GM, Schandorff. Det lignede noget rod, men Thybo var taktisk stærkest og tryllede en masse mudder op omkring træk 25. Få træk senere opgav sort, og Thybo holder sin føring. Partiet er grundigt gennemgået af Thybo i analyselokalet. Tjek de sidste 20 min. at dagens Twitch/Youtube.

Haubro på andenpladsen mødte Borge – hver med en flot gevinst i bæltet fra dagen før. Her var det så Haubro, der trak det længste strå (i en åben spanier). Også dette parti er grundigt og ganske underholdende gennemgået i Twitch. Videoen er senere at finde som selvstændig video på DSU’s Youtube-kanal.

Filip måtte desværre ned for anden dag i streg – denne gang som sort mod Martin Percivaldi. De havnede i en modtaget dronninggambit, hvor hvid først fik et godt kongeangreb og siden konverterede det til en officersgevinst og snart efter hele pointet. Uha.

Bjørn og Sylvan spillede et herligt tjubang-parti, hvor Bjørn som hvid havde set og regnet længst og scorede hele pointet via et par midlertidige ofre.

.
Chess24

Twitch fra i dag

Youtube, hvor alle videoer normalt lægges op

Artikel på skak.dk

.
Og som et lille ekstra: Mads Andersen scorede en delt andenplads i Reykjavik efter unge Pragg, der sågar skulle vinde en tabsstilling mod Gukesh. Mere om det HÉR.

Endelig holder skrivekarlen lige en dag eller tos pause i opdateringerne. Jeg er udenbys, men skal nok komme tilbage med nyt. Ellers brug linksene ovenfor og klik frem til den aktelle runde.

Views All Time
Views All Time
88
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer