Jonas B. og Mads A. til Skak-OL i Indien

.
Efter et par coronaår er tiden nu kommet til endnu en gang at afholde det mest traditionsrige holdarrangement i skakkens verden: Skak-OL. Denne gang ikke overraskende med hele TO skanderborgere i truppen, som i åben række hedder:

.Jonas Bjerre
.Mads Andersen
.Jesper Thybo
.Allan Stig Rasmussen
.Martin Haubro
Det danske hold i Chennai.

Holdleder er Sune Berg, som i erkendelse af sin egen alder har sat sig selv af holdet til fordel for de yngre kræfter. Sandt nok, for med undtagelse af Allan Stig er det lutter unge folk. Yngst naturligvis 18-årige Jonas, som efterhånden har spillet sig fra 1600-knægt i bunden af Skanderborgs 2.-hold til 2600-mand i toppen af landsholdet. Imponerende.

Topseedet er (naturligvis) USA med alle deres lånte fjer – fx ex-armenske Aronian og ex-cubanske Lenier-Dominguez plus en imponerende række hjemmegjorte 2700+-folk. Udover Nakamura er det eneste, de mangler, en verdensmester, men han sidder stadig i Norge og trækker med sine 2864 Norge helt op som 3.-seedet. Indien er seedet nr. 2 med alle flere supertalenter. Flest dog på India 2, hvor vi finder de unge Gukesh og Pragg i toppen. Selv India 3 er vildt stærkt med 2600+ i snit. Til gengæld kan jeg slet ikke finde ex-VM Anand på nogen af deres tre hold. Hvilken luksus.

Kina? De er slet ikke med, måske fordi Kina og Indien siden 1962 faktisk har været i krig. Den gang stjal Kina et stort område i Nordindien (Aksay Chin), som de siden har nægtet at levere tilbage, men om det er årsagen, vides ikke.

Meget mere om OL på skak.dk.

Dagens partier på Chess24.

.
I dagens match mod Qatar står topman Jonas over, så Mads passede det stolte førstebræt. Thybo, Allan Stig og Haubro vandt sikkert deres kampe, mens Mads måtte ud i en gevaldig gyngetur mod sin 2300-modstander, Stillingen blev dog reddet, og slutresultatet blev derfor 3½-½ til heltene fra nord.

Anden runde i morgen, lørdag. Spilstart kl. 11.30 dansk tid. Modstanderen er Zambia et rimeligt godt hold fra Æ Swåt Afrika, og Mads A. står over, så dagens (kommende) helte ser sådan ud – nu med unge Jonas på det hårde førstebræt:

.Jonas Bjerre
.Jesper Thybo
.Allan Stig Rasmussen
.Martin Haubro
Holdet mod Zambia i 2. rd. Jonas debuterer her som dansk topmand.

Kampen mod Zambia kan følges hér.

Og når vi er ved skanderborgere til OL, skal vi da ikke glemme den stærkeste af alle vore ligaspillere. Rasmus Svane, der stiller op på Tysklands andetbræt.

Tyskland-Finland (2. rd.) kan følges hér.

Views All Time
Views All Time
284
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer