SMUKskak rd. 3

Sidste års vinder, Yuri Solodovnichenko, fra Ukraine har igen lagt sig i spidsen af årets SMUKskak-turnering. Det skete ved at besejre vores lokale helt, Nikolai V. Pedersen. Billedet er fra første rundes opgør mod en anden ukrainer, Yevgenyi Roshka. Foto: CQJ.

.
Mandagens tredje runde gav en mindre syndflod af gevinster og dermed en del forskydninger i stillingen. Før runden delte (bl.a.) Solodovnichenko og den lokale helt, Nikolai V. P. førertrøjen, så man kan med en vis ret kalde opgøret mellem de to for et “topopgør” Desværre for vores mand kun med spil til det sorte mål. Efter 25 træk havde hvid nemlig ofret en bonde til gengæld for et kæmpe pres i centrum og udsigten til en snarlig officersgevinst. Det lignede en formssag at køre pucken i mål, så 1-0 til Ukraine, mens Nikolai faldt tilbage til 50 %.
.

Lokal IM og normjæger, Uffe Vinter-Schou i dybe tanker. Han måtte i dag ned mod bysbarnet Filip B. Olsen. Foto: CQJ.

.
En af remisfolkene fra de to første runder, Uffe Vinther-Schou fik fornøjelsen af bysbarnet, den formstærke GM-jæger Filip Boe Olsen og havde lidt overraskende godt fat i ungersvenden. Efter 28 træk viste Stockfish en afgørende fordel til hvid (+3), men syv træk efter hed vurderingen -5(!). Filips matangreb i b-linjen blev først opdaget, da det var for sent, og blodtabet ville blive større end et budgetunderskuddet fra en socialdemokratisk drevet minkfarm. Flot kontra fra Filip, som nu er krøbet i førertrøjen sammen med Solodovnichenko.
.

GM Ovsejevitsch fik fuldt udbytte mod landsmanden Roshka. Foto: CQJ.

.
Endnu et Ukraine-Ukraine-opgør hed Ovsejevitsch-Roshka, men frygten for en kammeratlig remis viste sig at være totalt ubegrundet. Der blev spillet skarpt fra begge sider, men med en balanceret stilling – lige indtil sort jokkede i spinaten i træk 36. Et naturligt tårntræk til 2. række kostede få træk senere en springer, og hvid slap ikke taget igen. Fin gevinst til Ovsejevitsch.
.

Svensk Tiger i dybe tanker. Foto: CQJ.

.
Dengla-Tiger så mystisk ud. Det så nærmest ud som om, at begge spillere forsøgte et angreb på kongefløjen – samtidig, så brikkerne blev rodet så grundigt sammen, at selv Stockfish syntes forvirret på et højere plan. Skarpt spil fra begge sider, men ikke altid lige korrekt, indtil pilen omkring træk 48 begyndte at pege mod Sverige, og det fortsatte den med, indtil Dengla gav pote i træk 66. Dagens sidst afsluttede parti, og pludselig er Tiger med i frontgruppen.
.

IM og GM-normjæger Kalla Korley – et på alle planer farverigt og underholdende indslag til årets SMUKskak. Foto: CQJ.

.
Sidste parti var Øbros klubturnering, eller rettere Kassa Korley-Viktor Haarmark. Korley har gennem prene vist masser af eksempler på hans taktiske formåen, og samtidig er unge Viktor på jagt efter IM-normer og masser af erfaring inden næste års DM. Han vandt vores hjemlige Kandidatturnering i påsken og bliver i den grad kastet for løverne til næste påske. SMUKskak er en god begyndelse, men al begyndelse kan som bekendt være svær, og Korley gjorde sit til at gøre livet svært for Viktor. En dronninginder resulterede i et par tunge afbytninger, så begge parter efter træk ca. 40 havde D + tre lette + 5 bønder. Men hvid styrede på kongefløjen, og krydrede det hele med et meget midlertidigt springeroffer i træk 44. Point til Korley, som igen er med i ræset om præmier og GM-normer.

Alle partier fra 3. (og de andre) runder kan gennemspilles HÉR.

3. rundes resultater plus topstillingen (t.v.). Klik på tabellen for at gøre den læselig..

.
Stillingen kan (som altid) ses HÉR.

Fjerde runde tirsdag, og spilstart kl. 17. Fri adgang for venner, tilskuere og andet godtfolk. Ellers følg med hjemmefra, og brug fx linket lige ovenfor, og klik på 4. rd. Så spiller det igen.

Særlig opmærksomhed bør topopgøret Filip Boe-Solodovnichenko naturligvis have. Det er feltets to mest formstærke spillere, så det kan kun blive godt og underholdende.

Views All Time
Views All Time
427
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer