World Cup 2023, 4. rd. – 1. + 2. parti

Før overraskelsen: Keymer-Carlsen. Foto fra turneringens hjemmeside.

.
Det begynder at spidse til i Baku. Der er nu 16 spillere tilbage, og sørme om ikke der er indtruffet et par gevaldige overraskelser i løbet af dagen.

En af de mikroskopiske fandt sted i partiet Wang Hao-Svane. Rasmus havde de sorte og fik hurtigt en balanceret stilling uden gevinstchancer for nogen af parterne. En halv til hver, hvilket vel Ikke var så ringe endda med de sorte mod en 2700+-spiller. Partiet ses HÉR.
.

Ex-VM Carlsen mens det stadig gik godt mod Vincent Keymer. Foto fra turneringens hjemmeside.

.
Næh, de rigtige overraskelser fandt sted andetsteds – fx i partiet Keymer-Carlsen, Det så længe lige ud, men i takt med afbytningerne kom den ellers meget slutspilssikre nordmand på selvforskyldt glatis og endte med at tabe partiet til den unge, talentfulde tysker. Carlsens Sc7 blev efter runden “kåret” som månedens brøler, men lidt af en skalp for en knægt, der som Jonas er årgang 2004 og “kun” nr. 34 i verden. Partiet ses HÉR.
.

Wesley So i dybe tanker før partiet mod Sarana. Foto fra turneringens hjemmeside.

.
En anden af de uheldige favoritter var Wesley So. Den normalt meget træfsikre filipino-amerikaner har tidligere i turneringen været ude og gynge mod lavere ratede modstandere og var både i 2. og 3. runde ude i omkampe. Mod Alexey Sarana gik det helt galt – endda som hvid, og So måtte ned. Den stærkt religiøse So må virkelig have tvivlet på både Faderen, Sønnen og Helligånden, for han fik gevaldige smæk på kun 34 træk af en stærkt spillende Sarana. Tjek selv HÉR.

Alle rundens resultater ses af træet HÉR.
.

************************

Torsdag var det tid til revancheopgøret med modsatte farver. Dér havnede Rasmus Svane-Wang Hao ret hurtigt i en forsimplet stilling med trækgentagelse – kun 19 træk trods alle Sofiaregler med remisforbud inden træk 30. Forhindrer bare ikke trækgentagelser, så de skal i omkamp i morgen.

Så var der langt mere spænding over Carlsen-Keymer. Den unge tysker havde grebet sin chance i går og klasket verdens nr. 1, så Carlsen skulle vinde i dag. Og det skete, men ikke uden kamp, så også her står den på rapid og blitz i morgen.
.

Caruana før partiet mod Robson. Han har spillet sikkert og godt hele vejen og gjorde det igen i dag.
Foto fra turneringens hjemmeside.

.
Fabiano Caruana fortsatte sit sikre spil og ekspederede effektivt landsmanden Robson ud af årets WC (Se partiet HÉR.), mens det ikke lykkedes Wesley So at komme videre. Sarana holdt fast, og favoritten So måtte ud efter en ikke særligt imponerende indsats.

Af andre, noget mindre overraskelser kan nævnes ungarske Berkes, der efter gevinst i første parti fik ekspederet ex-FIDE-VM Ponomariov ud af turneringen, mens uzbekiske Sindarov måtte ud mod indiske Erigaisi.

Den unge inder skal på lørdag op mod svenske Nils Grandelius, der generelt har spillet meget overbevisende. Denne gang gik det ud over spanske Santos Latasa efter 1 + ½. Gevinsten i første parti var smuk: Nils vandt i et slutspil med T + L + 7B til hver, og trods uligefarvede løbere fik vor svenske ven tryllet pointet sikkert og tålmodigt i hus. Tjek HÉR.
.

Sveriges topmand, Nils Grandelius under Reykjavik Open 2023. Den vandt han (også). Foto sakset fra Nils’ FB-konto.

.
Grandelius (Gargamel på FB) er fortjent blandt de sidste 16. Nu skal han bare tæve Erigaisi, og kvartfinalen er hjemme! En skam, at han ikke er dansker, når nu han alligevel bor i Valby.

Også Pragg lever endnu efter remis nr. 2 mod Nakamura. Endnu en omkamp venter. Tjek træet HÉR.
.

Ivanchuk er stadig med i kapløbet efter to halve mod turneringens positive overraskelse, Sanal.
Foto fra turneringens hjemmeside.

.
4. runde, playoffs spilles i morgen fredag kl. 13.

Views All Time
Views All Time
203
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer