Flot start for andetholdet

Jackie Andersens første optræden på klubbens andethold i et par år endte med et langt slutspil og hele pointet mod en stærk modstander.

.
Det er ingen hemmelighed, at Skanderborg 2 er lidt trætte af at være Østjyllands elevatorhold, men sådan har det været. Nedryk fra 2. division for tre sæsoner siden, oprykning fra Mesterrækken året efter og desværre endnu en nedtur i 6. HK sidste sæson.

Nu skal det være slut! Vi skal op igen – og så skal vi blive i 2. division længe nok til, at vi kan hoppe opad og ikke glide nedad igen.

Sæsonens første modstander var Åbyhøj, et godt hold og bestemt en af kandidaterne til oprykning. Heldigvis har Skanderborg oprustet i toppen, og når det regner på præsten, drypper det på degnen i en sådan grad, at holdleder Colin i vores stærkeste opstilling slet ikke kan komme med på holdet!
.

Spillende træner Klaus Berg, som pga. Jackies gæsteoptræden var rykket ned til andetbrættet. Det er sjældent med en IM på 2. bræt i Mesterrækken 🙂

.
I toppen har vi jo fået Klaus Berg tilbage, og han bliver spillende træner. Oveni har vi fået John Hansen på holdet, og Tavs kommer sikkert til at spille de fleste kampe. Og så er der lige Peter Grove, Jan Rode og et par stykker til, så kan vi ikke rykke op med stor margin, er der noget helt galt.
.

Morten i ubarberet topform – sikkert point på mindre end 25 træk.

.
Klokken blev 19, og urene blev startet, og de første par timer så alt meget jævnt ud hale raden ned. Den første, der halede et point i land, var Morten Ras. på 5., der som sort spillede sin elskede Caro-Kann classic med dxe4, Lf5 og siden lang rokade til begge. Modstanderen havde bare glemt sin svage baglinje, og det blev straffet sikkert, og Morten fik endda lov at sætte mat. 1-0.

Næste mand færdig kostede yderligere en time, og det var Coach Berg, der fik det maksimale ud af et slutspil med T+L+4B vs T+L+4B – endda med uligefarvede løbere. Det lignede udefra en halvdød remis, men pludselig havde træneren scoret hele pointet. 2-0 til Skanderborg.
.

Jonas’ far kan også og vandt et smukt og velgennemført slutspil.

.
På 3. sad Tavs og spillede sort i en slags kongeinder uden hvids klassiske c2-c4. Materielt holdt stillingen sig lige, men på flot vis lykkedes det Tavs at fremtrylle en stilling, hvor begge hvids løbere var dårlige, mens hans egne to var mere aktive. Initiativet afgjorde kampen og 3-0 til os. Dagens måske flotteste skanderborgparti – sådan set udefra.
.

Colin forrest t.v. vandt fint og effektivt.

.
Holdchef Colin var pga. den stærke top helt nede på 8. og kvitterede med at spille en usund og aggresiv opstilling mod modstanderens sicilianer – e4, c5; f4 og fremad over stepperne. Det lignede spil til ét mål; en kvalitet blev vundet og siden partiet. 4-0 til de gode.
.

Christian Frambøll tilbage efter efterskolen. Desværre uden det ønskede resultat.

.
På nabobrættet (7.) sad unge Frambøll, men det gik bare ikke helt, som det skulle. Som sort i en benoni fik vor mand ellers godt fat, men modstaneren strittede godt imod og endte med et slutspil med 3B vs. T+B. Desværre stod Christiand konge helt offside på den gale fjøj, så den ene bonde kostede tårnet, og den anden ville koste kongen. Øv, og 4-1 til os.
.

Kai Munk (t.h.) og modstanderen Per Sømod i dybe tanker. De delte i porten.

.
Tidnøden trykkede, og næste færdige mand var Kai, der på 4. bræt egentlig fik en god stilling mod modstanderens gummiagtige opstilling. Et flot centrum og siden en åben c-linje lignede en hel til hjemmeholdet, men desværre fik Kai aldrig fordelen gjort stor nok til hele pointet, og man delte. 4½-1½.

Næstsidste mand var skriverkarl Claus, der på 6. fik en overlegen stilling ud af en catalaner med tidligt dxc4 og e2-e4. Flot centrum, initiativ og en modstander, der i lange perioder ikke kunne flytte en officer meget over sin 2. række. Det lignede længe en sikker gevinst til Skanderborg, men vor mand kunne ikke finde den vindende fortsættelse vel 15 træk i streg, og det hele fes ud i en deprimerende og helt igennem ubrugelig merbonde i et slutspil med uligefarvede løbere. Fandens og 5-2.

Sidste mand færdig var vor lånte topmand Jackie (tak!), hvis modstander havde stor ære af et skarpt og spændende parti. Det startede som en pirc med Jackie på den sorte side, og som alle andre pirc’er udviklede det hele sig ret skarpt og aktivt. Helt ind i slutspillet, hvor materiellet var helt lige (2T+L+4B til hver), men hvor Jackies sorte d-bonde kun var et par skridt fra målstregen. Oveni var den hvide konge lidt ude at svømme , så gennem en smart taktisk manøvre kunne vor mand nette hele pointet til slutstillingen 6-2.

En fin start, men dog en lille anelse under vor forventede score (dansk rating) og en smule over ifølge ELO. Taget i betragtning at netop Åbyhøj sammen med Silkeborg 2 og VRS 1 er vore værste konkurrenter til oprykningen, er det mere end godkendt.

Vi skal bare fortsætte med at uddele skaklige håndmader til alle de andre. Først i år og siden næste år 🙂

Views All Time
Views All Time
905
Views Today
Views Today
2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *