Allan

1 2 3 10

Skanderborg Skakklub tager tredje sejr på stribe i Skakligaen.

Peter Grove gør comeback og bliver matchvinder

Det blev til en tredje sejr ud af 3 mulige, da Skanderborg Skakklubs bedste mandskab gæstede Fredericia.
Jackie Andersen og Peter Grove sæsondebuterede, da der var afbud til kampen.

Læs mere: Skanderborg Skakklub tager tredje sejr på stribe i Skakligaen. Læs mere: Skanderborg Skakklub tager tredje sejr på stribe i Skakligaen.

Fredericia manglede et par af deres bedste spillere og det kunne ses på den forventede score, som sagde 6,20 – 1,80 i Skanderborgs favør.

Først færdig var Jackie, der var tilbage på holdet efter en meget lang pause. Jackie var knivskarp og stod ret hurtigt med bedre end sin modstander Thore Prien (2128). Efter 10 træk var partiet reelt set vundet og i træk 26 satte Jackie sin modstander mat.
Jonas, netop hjemvendt fra EM, havde hvid mod GM Boris Chatalbashev (2467). Boris er inden denne sæson skiftet fra Køge til Fredericia. Det skifte har givet Fredericia forhåbninger om at undgå nedrykning.
Det endte remis efter trækgentagelse efter et parti, hvor Jonas aldrig rigtig fik mere end en lille fordel.

Nicholai Brondt havde hvid på bræt 7 og øjnede fra start gevinstmuligheder, fordi Fredericia havde reserver med på de to nederste brætter. Brondts modstander var Hans Ulrich Falk Christensen (1980). Hans løb ret hurtigt ind i et sandt uvejr, da Brondt blæste brikkerne udover hele brættet.
Partiet endte med gevinst til Brondt og som Peter Grove tørt bemærkede, så slipper Brondt sjældent, når han først har bidt sig fast.

Mads Boe havde på bræt 6 sort mod WFM Esmat Susanne Guindy (2013). Mads spillede et godt og solidt parti, hvor en lille fordel langsomt blev større og større. Til sidst gav Esmat op og sæsonens første gevinst til Mads var i hus.

Mads Andersen, der ligesom Jonas havde afsted til EM, kom ret galt afsted i åbningen mod IM Jens Ove Fries Nielsen (2398). Efter et par unøjagtigheder stod Mads næstbedst.
Jens Ove øjnede gevinstmuligheden og stod langt inde i partiet til tyk gevinst. En fejl fra Jens Ove gav Mads remischancer.
Det udnyttede Mads ikke i første omgang og efter en fejl fra Mads stod Jens Ove igen til gevinst. Endnu en fejl fra Jens Ove bragte partiet tilbage til remis, hvorefter Mads spillede forkert og gav Jens Ove for forceret mat. Det så Jens Ove åbenbart ikke og i en åbenlys gevinststilling endte partiet remis efter Jens Ove tog trækgentagelse.

Peter Grove var tilbage efter flere års fravær og det blev et vellykket comeback. Med stillingen 4-1 afgjorde Peter kampen med en flot gevinst over Lasse Nielsen (1852).

Nicolai V. Pedersen mødte med sort på bræt 4 Frank Schwarz (2229). Nicolai havde undervejs et par muligheder for at få en afgørende fordel. Nicolai tog dem ikke og efter træk 40 var partiet helt lige med et slutspil med to tårne til hver og en ekstra bonde til Nicolai.
Frank spillede unøjagtigt et par gange og det udnyttede Nicolai knivskarpt og tog hele pointet.

Last man standing var Filip Boe på bræt 3, hvor Filips modstander var CM Bjarne Light (2199). Bjarne kom næstbedst fra start og brugte herefter det meste af partiet på at forsvare sig mod Filips spil. I tidsnøden fik Bjarne bragt partiet tilbage til lige, men spillede lidt efter forkert, hvorefter partiet igen tippede over til Filips fordel.
Den fordel udnyttede Filip med stærkt spil og tog dagens sjette gevinst og 7-1 til Skanderborg.

Efter 3 runder er Skanderborg alene i spidsen af skakligaen med 6 matchpoint. Lige efter følger Hillerød og BMS med 5 matchpoint.
Næste er kamp afvikles i klubbens lokaler søndag den 10. december kl. 12.00, hvor modstanderen er Aarhus/Skolerne, som blandt andet har GM Bjørn Ochsner med.

Resultater

Fredericia – Skanderborg Skakklub 1-7

GM Boris Chatalbashev (2467) – GM Jonas Buhl Bjerre (H) (2626) ½-½

IM Jens Ove Fries Nielsen (2398) – GM Mads Andersen (S) (2602) ½-½

CM Bjarne Light (2199) – IM Filip Boe (H) (2431) 0-1

Frank Schwarz (2229) – IM Nicolai V. Pedersen (S) (2306) 0-1

Thore Prien (2128) – Jackie Andersen (H) (2363) 0-1

WFM Esmat Susanne Guindy (2013) – FM Mads Boe (2295) 0-1

Hans Ulrich Falk Christensen (1980) – FM Nicolai K. Brondt (H) (2244) 0-1

Lasse Nielsen (1852) – Peter Grove (S) (2188) 0-1

Comeback Kjeldsen sikrede sejren

IM Jens Kjeldsen (2391), der ikke har været en del af 1. holdet i mange år, gjorde comeback i sæsonåbningen mod Brønshøj. Danmarks 10 bedste hold krydsede klinger på Morten Børup Skolen, hvor Skanderborg i samarbejde med DSU afviklede 1. runde af skakligaen.

Jens Kjeldsen spillede med hvis et solidt parti mod Jeppe Hald Falkesgaard (2161), som endte i et slutspil, som var teoretisk remis og med stillingen 4-2 til Skanderborg valgte Jens fornuftigt at stoppe spillet og tage den halve og dermed sikrede sejren over Brønshøj.

Forinden havde GM Mads Andersen (2602) med hvid vundet et flot parti mod Aref Vasli (2392).
Mads kom bedst fra start og fik hurtig en ganske god stilling. Herefter så Mads sig aldrig tilbage og sikrede sig sikkert gevinsten..

Læs resten

Spændning til det sidste i Skakligaen

Søndagens runde bød på endnu en tur til 3Fs lokaler i Aarhus, hvor Nordre tog imod i Skakligaens 7. runde.

Afbud fra Rasmus Svane, Frederik Svane, Jonas Bjerre og Jakob Pajeken, der alle deltog i EM, gjorde kampen mod Nordre til en jævnbyrdig affære.
I stedet for havde Antonio Clerico, Tavs Bjerre og Jonas Larsen, der normalt er en fast del af 2. holdet, sæsondebuterede på bræt 6-8.

Læs resten

Spændende lokalopgør i Aarhus

To af de bedste hold i Skakligaen mødte hinanden søndag den 4. december 2022 i 3Fs lokaler i Aarhus V,
hvor Skanderborg Skakklubs bedste hold krydsede klinger med Aarhus´ stærkeste hold Aarhus/Skolerne.
Begge hold stillede stærkt op med 14 titelholdere og ELO sagde 4,87-3,13 i Skanderborg Skakklubs favør.
Mads Andersen med sorte brikker var først færdig mod Karsten Rasmussen. Karsten Rasmussen lagde ud
med D4 og det endte ud i en remisstilling og Mads accepterede derfor remistilbud.

Læs resten

Debut til IM Jakob Pajeken (2461) i udekampen mod SK 1968 I

Søndag den 20. november mødte Skanderborg Skakklub på udebane SK 1968 I. Hverken Rasmus Svane eller Frederik Svane var med. Til gengæld var der debut til vores nye tyske spiller IM Jakob Pajeken (2461).
SK 1968 I havde en par afbud og det betød en forventet score på 5,21-2,79 med Skanderborg Skakklub som favorit.

Læs resten

Endelig sejr over Køge Skakklub

Som forudset af ELO blev det til en meget tæt match og spændende match. Køge stillede op med 5 stormestre mod Skanderborgs 4 stormestre. Alligevel var Skanderborg Skakklub kneben favorit med en forventet score på 4,65 mod 3,35 til Køge.

Mads Andersen var først færdig. Det endte med en remis med sorte brikker. Og kort efter delte Rasmus Svane og Nicolai V. begge og stillingen var helt lige 1½-1½.

Læs resten

DSU grandprixturneringer i januar 2021

DANSK SKAK UNION indbyder til den første af fire online-grandprixturneringer fredag den 8. januar 2021 kl. 19.00.
Turneringen afvikles på lichess.org.
De øvrige 3 turneringer spilles 15. + 22. + 29. januar.

Hver turnering består af 9 runder i en stor schweizergruppe og der spilles med betænkningstid på 3 minutter til hele partiet samt 2 sekunder tillæg pr. træk. Det koster kr. 30 at deltage og der er tilmeldingsfrist til 1 turnering 6. januar kl. 23.59.

Du kan tilmelde dig her og læse mere om turneringen på dette linkhttp://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26716

Holdleder går forrest i sejr over SK 1968

Holdleder Bjarne Rasmussen gik forrest, da 3. holdet i A-rækken mødte SK 1968 5 i A-rækken. For at indfri sæsonens målsætning skulle der en storsejr i land. Holdet stillede derfor op i en super skarp opstilling med fødselar Peter Grove på bræt 1. Vi var storfavoritter, hvilket også den forventede score viste -6,89-1,11 i vores favør.
Det gav lidt uro i spillelokalet blandt vores spillere, at Anders Haarup grundet arbejde kom 20 minutter for sent. Uroen blev forstærket af, at AGF spillede lokalopgør mod de gule fra Horsens, og tvivlen om at Anders havde valgt at følge de hvide frem for os. Så roen lagde sig da han endelig indfandt sig.
Første mand færdig var ham selv, der i et vanvittigt parti på bræt 6 endte remis efter et tilbud fra min modstander. Stillingen var meget uklar og jeg synes selv, at jeg stod næstbedst, ½-½. Anders Haarup tog også en hurtig remis på bræt 7 og væk var han. Ingen så rigtig hvad der skete. Om det var arbejdet eller GF der trak må stå hen i det uvisse, 1-1.
Torben Gregersen rodede sig ud i noget, der mindende om katalansk og han nøjedes også med remis på bræt 5. Så 3 hurtige gange remis, var ikke noget, der påkaldte sig ros fra holdleder Bjarne, når målet var en stor sejr. Han var selv i gang med at udradere sin modstander på bræt 8. Aftenens sidste remis tog Peter Wheadon sig af på bræt 4. I et tårnslutspil med 2 tårne og lige mange bønder blev parterne enige om remis og stillingen var 2-2.
Nicolai Brondt og Mads Andersen lagde vejen forbi og om det var det, der gjorde udslaget vides ikke, men nu væltede gevinsterne ind. Kim Lund Larsen moste sin modstander på bræt 2, der efter tab af et par bønder blev fuldstændig mast og så kom vi endelig foran 3-2. Lidt efter blev Bjarne Rasmussen færdig på bræt 8 og så kom vi på 4-2. Tilbage var fødselar Peter Grove på bræt 1 og Niels Christian på bræt 3. Peter Grove, der i vanlig stil havde talt sin stilling ned til max remis holdt gryden i kog.
Endnu en gang tog Peter Grove fejl og med heftige kropsfinter i fin Ole Thestrup stil fik Peter afsluttet med en gevinst og nu var stillingen 5-2 i vores favør. I et låst slutspil med træktvang vandt Niels Christian til sidst. Efter en svagt udlæg kom storsejren i land ikke mindst takket være holdleder Bjarne Rasmussens fine stil.
Stor ros til Mads Andersen og Nicolai Brondt, der kiggede forbi og gav sig tid til at analysere partier sammen med os.
Inden sidste runde ligger 3. holdet på en andenplads 3½ points foran SK 1968 4. Der mangler en runde, hvor vi er oversidder. Så vi er uden indflydelse på den endelige stilling, så vi krydser fingere og håber. Så længe det knager holder det :-).

1 2 3 10
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer