Allan

1 2 3 10

Spændende lokalopgør i Aarhus

To af de bedste hold i Skakligaen mødte hinanden søndag den 4. december 2022 i 3Fs lokaler i Aarhus V,
hvor Skanderborg Skakklubs bedste hold krydsede klinger med Aarhus´ stærkeste hold Aarhus/Skolerne.
Begge hold stillede stærkt op med 14 titelholdere og ELO sagde 4,87-3,13 i Skanderborg Skakklubs favør.
Mads Andersen med sorte brikker var først færdig mod Karsten Rasmussen. Karsten Rasmussen lagde ud
med D4 og det endte ud i en remisstilling og Mads accepterede derfor remistilbud.

Læs resten

Debut til IM Jakob Pajeken (2461) i udekampen mod SK 1968 I

Søndag den 20. november mødte Skanderborg Skakklub på udebane SK 1968 I. Hverken Rasmus Svane eller Frederik Svane var med. Til gengæld var der debut til vores nye tyske spiller IM Jakob Pajeken (2461).
SK 1968 I havde en par afbud og det betød en forventet score på 5,21-2,79 med Skanderborg Skakklub som favorit.

Læs resten

Endelig sejr over Køge Skakklub

Som forudset af ELO blev det til en meget tæt match og spændende match. Køge stillede op med 5 stormestre mod Skanderborgs 4 stormestre. Alligevel var Skanderborg Skakklub kneben favorit med en forventet score på 4,65 mod 3,35 til Køge.

Mads Andersen var først færdig. Det endte med en remis med sorte brikker. Og kort efter delte Rasmus Svane og Nicolai V. begge og stillingen var helt lige 1½-1½.

Læs resten

DSU grandprixturneringer i januar 2021

DANSK SKAK UNION indbyder til den første af fire online-grandprixturneringer fredag den 8. januar 2021 kl. 19.00.
Turneringen afvikles på lichess.org.
De øvrige 3 turneringer spilles 15. + 22. + 29. januar.

Hver turnering består af 9 runder i en stor schweizergruppe og der spilles med betænkningstid på 3 minutter til hele partiet samt 2 sekunder tillæg pr. træk. Det koster kr. 30 at deltage og der er tilmeldingsfrist til 1 turnering 6. januar kl. 23.59.

Du kan tilmelde dig her og læse mere om turneringen på dette linkhttp://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26716

Holdleder går forrest i sejr over SK 1968

Holdleder Bjarne Rasmussen gik forrest, da 3. holdet i A-rækken mødte SK 1968 5 i A-rækken. For at indfri sæsonens målsætning skulle der en storsejr i land. Holdet stillede derfor op i en super skarp opstilling med fødselar Peter Grove på bræt 1. Vi var storfavoritter, hvilket også den forventede score viste -6,89-1,11 i vores favør.
Det gav lidt uro i spillelokalet blandt vores spillere, at Anders Haarup grundet arbejde kom 20 minutter for sent. Uroen blev forstærket af, at AGF spillede lokalopgør mod de gule fra Horsens, og tvivlen om at Anders havde valgt at følge de hvide frem for os. Så roen lagde sig da han endelig indfandt sig.
Første mand færdig var ham selv, der i et vanvittigt parti på bræt 6 endte remis efter et tilbud fra min modstander. Stillingen var meget uklar og jeg synes selv, at jeg stod næstbedst, ½-½. Anders Haarup tog også en hurtig remis på bræt 7 og væk var han. Ingen så rigtig hvad der skete. Om det var arbejdet eller GF der trak må stå hen i det uvisse, 1-1.
Torben Gregersen rodede sig ud i noget, der mindende om katalansk og han nøjedes også med remis på bræt 5. Så 3 hurtige gange remis, var ikke noget, der påkaldte sig ros fra holdleder Bjarne, når målet var en stor sejr. Han var selv i gang med at udradere sin modstander på bræt 8. Aftenens sidste remis tog Peter Wheadon sig af på bræt 4. I et tårnslutspil med 2 tårne og lige mange bønder blev parterne enige om remis og stillingen var 2-2.
Nicolai Brondt og Mads Andersen lagde vejen forbi og om det var det, der gjorde udslaget vides ikke, men nu væltede gevinsterne ind. Kim Lund Larsen moste sin modstander på bræt 2, der efter tab af et par bønder blev fuldstændig mast og så kom vi endelig foran 3-2. Lidt efter blev Bjarne Rasmussen færdig på bræt 8 og så kom vi på 4-2. Tilbage var fødselar Peter Grove på bræt 1 og Niels Christian på bræt 3. Peter Grove, der i vanlig stil havde talt sin stilling ned til max remis holdt gryden i kog.
Endnu en gang tog Peter Grove fejl og med heftige kropsfinter i fin Ole Thestrup stil fik Peter afsluttet med en gevinst og nu var stillingen 5-2 i vores favør. I et låst slutspil med træktvang vandt Niels Christian til sidst. Efter en svagt udlæg kom storsejren i land ikke mindst takket være holdleder Bjarne Rasmussens fine stil.
Stor ros til Mads Andersen og Nicolai Brondt, der kiggede forbi og gav sig tid til at analysere partier sammen med os.
Inden sidste runde ligger 3. holdet på en andenplads 3½ points foran SK 1968 4. Der mangler en runde, hvor vi er oversidder. Så vi er uden indflydelse på den endelige stilling, så vi krydser fingere og håber. Så længe det knager holder det :-).

4-4 mod BMS

Med Mads Andersen og Jonas Bjerre optaget af opgaver i Bundesligaen stillede Skanderborgs ligahold ikke op i stærkeste opstilling. Ungdommen var afløst af rutinen i form af Jackie Andersen og Mads Boe.

Søndagens modstander var BMS, der kæmper for livet i skakligaen. Kravet til Skanderborg var en sikker sejr, hvis ønsket om deltagelse i Europa Cup, skulle forfølges. BMS var heller ikke i stærkeste opstilling og forventet score var derfor 5,83-2,17 til Skanderborg.

Tobias Rostgaard, netop hjemvendt fra en turnering i Frankrig, bragte Skanderborg foran 1-0, da han med de hvide brikker sikkert vandt over Jacob Abildlund Brorsen. Tobias spiller sin første sæson i Skanderborg og har indtil videre scoret 5½/7.
Nicolai Brondt tabte på bræt 8 til Jacob Pallesen. Og lige efter måtte Jackie Andersen kapitulere mod Dara Akdag og så var stillingen 1-2.
Nicolai V. Pedersen, der i sidste runde mod Køge satte en dronning i slag og tabte, var knivskarp og vandt efter et fint parti over Michael Vesterli og udlignede til 2-2.
Næste mand færdig var Bjørn Møller Ochsner, der på bræt 1 med sort spillede remis mod Michael Manosri.
Michael Manosri har spillet en fin turnering og er nu snublende nær en IM-norm med to runder tilbage 2½-2½.
Filip Boe stod længe ok mod Martin Haubro, men måtte til sidst strække våben og pendulet svingede til BMS´ side 2½-3½.
På de to sidste brætter så det ikke for godt ud. Mads Hansen spillede sig til endnu en god stilling mod Kristian Seegert. Den tidligere Skanderborg spiller var tilbage for en kort bemærkning og fik kæmpet sig tilbage i partiet og stod pludselig bedst. Mads Hansen måtte fuske og fik ½ points i land, 3-4 til BMS.
Tilbage var Mads Boe, der stod en anelse bedre mod Sigfried Haubro. En dronning og en springer samt 3 bønder til Mads Boe og en dronning, en springer samt to bønder til Sigfried. Tungen skulle holdes lige i munden med under 10 minutter tilbage til hver. Mads Boe havde lidt mindre og gik efter sejren med en god plan i baghånden. Om det var tidsnøden eller udsigten til ikke at nå færgen må stå hen i det uvisse. I hvert fald overså Sigfried en gaffel og Mads Boe måtte kigge efter en ekstra gang inden han snuppede dronningen og et points. Slutresultatet endte 4-4.
Skanderborg ligger nu på 6. pladsen med gode muligheder for at nå 4. pladsen og kvalifikation til Europa Cup.
De sidste to runder, hvor modstanderen er ØBRO og Hillerød, spilles i weekenden 21. marts og 22. marts i Skanderborg.

Nederlag i Pandrup

I 3. runde var modstanderen Jetsmark. Endnu engang havde lodtrækningen maget det sådan, at vi måtte tage turen til Pandrup og Jetsmark Centralskole.
Jetsmark var i væsentlig stærkere opstilling end i dobbeltrunden i sidste weekend, og med et DM i hurtigskak i bagagen måtte Jesper Søndergaard Thybo være helt klar til mødet mod Mads Andersen.

Læs resten

Knebent nederlag i Køge

Det et knebent nederlag for Skanderborg Skakklubs bedste skakhold, da Skakligaen blev skudt i gang i går. Uden Mads Andersen og Jonas Bjerre, der begge var optaget af kampe i den tyske skakbundesliga, tegnede det til en meget lige kamp mod Brønshøj. Forventet score var henholdsvis 4,08-3,92 (dansk rating) og 3,88-4,12 (elo).

Læs resten
1 2 3 10
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer